Kersenbedrijf en -boomkwekerij

DEPA-Fruit bvba

“Als kwaliteit én service
voor u belangrijk zijn”

DEPA-fruit is na vijf jaar uitgegroeid tot een van de grotere producenten van kersenbomen in Europa. Dit komt door het feit dat DEPA-fruit niet alleen zoete kersenbomen maakt maar op de hoogte is van de ganse cyclus van de kersenteelt. Naast Boomkwekerij en de teelt zelf is er bij DEPA-fruit bvba ook mogelijkheid tot loonsortering. DEPA-fruit commercialiseert  de aangeleverde kersenoogst van collega-telers.

DEPA-fruit biedt begeleiding en advies over bemesting, teelt en besproeiïngen.

 

Het bedrijf kende de afgelopen jaren een stormachtige groei. Het ganse jaar door zijn er een tiental medewerkers in dienst. In de oogstperiode worden deze nog eens aangevuld met een veertigtal arbeiders.

 

In vijf jaar tijd  is de jaarlijkse productiecapaciteit gestegen van 10.000 naar 300.000 kwaliteitsbomen.

Doordat ze zich specialiseerden in steenfruit, met name kersenbomen, is het mogelijk om uitsluitend kwaliteitsbomen te maken.

Dé kersenboomkwekerij waar kwaliteit primeert boven kwantiteit

 

Samen met de opvolging van de teelt bij de fruittelers in binnen-
en buitenland worden er in het buitenland ook ter plaatse mensen opgeleid.

Deze kunnen op het eigen kersenteeltbedrijf in België ook genieten van een opleiding gedurende enkele maanden van het jaar om de juiste knepen van het kersentelen onder de knie te krijgen.

 

Zoete kersen

 

DEPA-fruit cultiveert zoete kersen van verscheidene licenties en rassen, zoals Sweetheart, Samba, Tamara, Vanda, Carmen, enz. Deze worden vooral geleverd aan telers in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Oezbekistan, Azerbeidzjan en Roemenië.

Peter Durlet

 

"Na-service is een sleutelwoord in ons bedrijf, advies i.v.m. aanplantingen, plantsystemen, variëteitenkeuze, snoeiadvies,... zijn maar enkele van de services die worden aangeboden. Als gevolg van de zeer goede kwaliteit, in combinatie met een goede service-na-verkoop, keren de kersentelers steeds terug."

 

DEPA-Fruit bvba    Tegelrijstraat 74    3850 Nieuwerkerken    Belgium

Peter Durlet  +32 478 98 98 45    info@depa-fruit.be

 

© DEPA-Fruit 2016                                                   webdesign: Het Huis van de Meester